Fredag 3. marts 2023 kl. 16 har Odder Kunst fernisering med kunstnerne Morten Jørgensen og Allan Lauridsen. Det sker som altid i KunstVærket, Vitavej 60, 8300 Odder, og der er åbent på fredage, lørdage og søndage mellem kl. 14 og 17 frem til og med 26.3. Gratis adgang.

Morten Jørgensen voksede op i Svendborgs om søn af en kunstmaler, så der var aldrig langt fra hånden til penslen.
Morten har som autodidakt fundet sin egen surrealistiske form og fik sin første udstilling på avisen Aktuelt i midten af 70erne i en alder af kun 12 år. Siden har han udstille mange steder, men nu er han blevet kræsen og vil kun udstille ”de gode steder”, og så er Odder Kunst jo oplagt.
Selv siger han: ”Jeg laver ikke malerier der matcher noget som helst på bestilling. Mine malerier er præget af underlige figurer, som gang på gang trænger sig ind i mine malerier og i de senere år, har jeg haft et frugtbart samarbejde med Alfons Åberg, som alle børn kender. Alfons er selvfølgelig med i udstillingen.”
Morten Jørgensen har i modsætning til sin far, aldrig kunne leve af sin kunst, så han har et job på Rigshospitalet som konsulent. Efter et længere ophold i København, bor jeg i dag Sorø kommune hvor de mange skove og søer endnu ikke er nået ind i mine billeder.
Mere på www.mortenmaler.dk

Teatermaleren og forfatteren Allan Lauridsen, bliver medspiller på udstillingen i Odder. Hans udtryksfulde, farverige, figurative og finurlige sceniske malerier, er inspireret af teatrets magiske verden. Ligesom den franske maler Chagall ”elsker han teatret og malerkunsten, der er som skabt til et kærlighedsægteskab”. Dog uden at gå Chagall i bedene, men Chagalls store kærlighed til begge kunstarter har han i sig.
AL’s billeder er essensen af dramatiske værker og andre sceniske kunstarter, som er skåret ”ind til benet”, så beskueren kan lægge en historie i hvert enkelt motiv.
Og bliv præsenteret for balletdansere, Hamlet, Karneval i Venedig, cirkusartister, Harlem Gospels og mange flere, alle fortolket i smukke ekspressive, nærmest eksplosive farver og af og til naive fængende udtryk. Hans motiver er levende tidløse portrætter af scenekunstnere og artister til inspiration, undren og glæde for alle generationer.
Allan Lauridsen har arbejdet med teater i Aalborg, i Aarhus og senest 22 år på Det Kongelige Teater. Ud over malerkunsten har han forfattet lærebøger og essayet ”Et liv på scenen – uden at blive set”.
AL har blandt andet udstillet på gallerier i Randers, i Kulturhuset i Skanderborg og på Det Kongelige Teater og snart sker det også i Odder.
Mere på https://www.instagram.com/lauridsen.allan/

Allan Lauridsen
Allan Lauridsen
Morten Jørgensen
Morten Jørgensen